Prima pagină > Joburi, Surprize > Mortii de la Google

Mortii de la Google


Am dat peste un articol in EVZ, preluat dintr-un interviu realizat de Forbes cu un director HR de la Google: Ce se întâmplă cu angajaţii Google după ce mor, in care nu am gasit tehnici de imbalsamare sau mumificare, nu aflam nici daca sau cum ajung fostii angajati in lumea de dincolo. Nici macar daca le fac un Wall of Fame sau ceva asemanator.

Este vorba de un set de beneficii de care au parte familia si urmasii angajatilor din SUA, dintre care amintesc: primirea timp de 10 ani a jumatate din salariul anual al raposatului, copiii primesc şi ei 1.000 de dolari pe lună, până la împlinirea vârstei de 19 ani (sau 23 de ani, dacă sunt studenti full-time), cesionarea actiunilor detinute de mort inspre familie, …

Dacă un angajat al gigantului Google moare, partenerul de viaţă al acestuia (soţ sau soţie) este recompensat, timp de 10 ani, cu jumatate din salariul său anual. Aceste avantaje sunt disponibile tuturor angajaţilor Google din SUA, indiferent de vechimea în cadrul companiei. “Fiecare dintre cei 34.000 de oameni ai Google este eligibil pentru beneficii, indiferent de perioada de timp în care a lucrat la gigantul american”, scrie Forbes. Salariile de la Google variază între 100.000 şi 190.000 de dolari pe an pentru poziţiile de execuţie şi pot ajunge până la 240.000 de dolari pe an pentru funcţiile de conducere.

Nu stim daca ex-angajatii ajung in Rai, insa cu siguranta familia nu are parte de un Iad pe lumea asta, cel putin dpdv material. Asta datorita orientarii socialiste (democrate) a celor doi fondatori. Pe langa acestea articolul mai mentioneaza cateva avanataje de tip asigurari  sau facilitati de crestere a copilului, nu foarte intalnite in piata din SUA.

Bomboana pe coliva o pune CNN (tot in articol), care sintetizeaza: „Google isi trateaza angajatii care mor mai bine decat o fac unele companii cu angajatii vii”, si de abia aici ne ciocnim cu realitatea dura a vietii. Si asta in conditiile in care mortii nu mai au nevoie de nimic… Concluzia ar fi ca a muri la Google e aproape la fel de placut cu a munci la Google. Sau „Mai am un singur dor / La Google sa mor”.

Astept reactia celor de la Facebook, prin deparatmentul de servicii financiare funerare – ca tot s-a injumatatit valoarea actiunilor. Dincolo de toate astea, mai am o intrebare: oare acesti morti ai americanilor mai au drept de vot?

  1. august 22, 2012 la 12:18 am
    • august 24, 2012 la 4:41 pm

      Da, suportul nemultumeste pe toata lumea. Totusi, cred ca rata plecarilor de la Google este foarte mica, comparativ cu a majoritatii firmelor. Despre nemultumirile generale de la Google am mai citit, tot in aceiasi termeni.

      Solutia pentru cei nemultumiti: sa se lase omorati. Un nemultumit mort valoreaza mai mult decat unul viu, pentru ca are parte de toate beneficiile enumerate mai sus si in plus nu-si mai manifesta nemultumirea 😉

  1. No trackbacks yet.

// Comenteaza codul