Prima pagină > Diverse > Intrebari de interviu de angajare la Google, fara numar

Intrebari de interviu de angajare la Google, fara numar


Obsesia intrebarilor din interviurile de angajare la Google revine, de data asta intr-o preluare a EVZ dupa Business insider. EVZ a redus la 10 cele 15 intrebari din articolul original, dar nu asta e important. Redau aici traducerea EVZ:

1. Câte mingi de golf încap într-un autobuz de școală?
2. Cât ai taxa pentru a spăla toate geamurile din Seattle?

3. Într-o țară unde oamenii vor numai băieți, familiile continuă să aibă copii până când au un băiat. Care este proporția dintre băieți și fete în țară?
4. Elaborați un plan de evacuare pentru orașul San Francisco.
5. De ce sunt capacele de canalizare rotunde?
6. Câte acordoare de pian există în lume?
7. Ce înseamnă sintagma „dead beef”?
8. Un bărbat și-a împins mașina spre hotel și și-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat?
9. Ai 8 mingi de aceeași mărime. Șapte dintre ele cântăresc la fel, iar una este puțin mai grea. Cum o găsești din numai 2 încercări pe cântar?
10. Explicați în trei propoziții ce înseamnă o bază de date nepotului vostru de opt ani.

In urma cu vreo 6 luni preluam si eu un articol cu 20 de astfel de intrebari de la WallStreet.ro, care-l preluase de la, ati ghicit, Business Insider (BI). Link-ul aici. Intrebarile taiate mai sus se regasesc si in acel articol.

Se pare ca BI este cu adevarat  preocupat de acest subiect. Publicatie serioasa, dar care trebuie totusi sa dea un nr de articole (senzationale) pe zi. Googalind putin am aflat ca articolul pe care l-au publicat alaltaieri (13 nov 2012) l-au mai publicat si in urma cu un an (21 nov 2011) cu exact acelasi continut – difera doar pozele. Link-ul la articolul initial aici.

In 16 iun 2012 BI publica o lista de alte 8 intrebari, de data asta adresate inginerilor.

Iar tot aici gasim un articol care a sistematizat 140 de intrebari conform pozitiilor pentru care au aplicat un numar de 340 de candidati.

In 26 oct 2012 aflam si un fel de drept la replica al candidatilor referitor la tipul asta de intrebari – si anume ca sunt cam descurajatoare, mai ales pentru cei care „stiu o meserie”. Si pe buna dreptate.

Pentru ca la sfarsit sa aflam ca intr-un top al dificultatii interviurilor, Google nici macar nu e pe primul loc, ci doar pe al doilea, detronat fiind de Thoughtworks – o firma de software/consultanta din Chicago care are numai 1800 de angajati.

In concluzie, obrazul subtire al Business Insider (si) cu senzational se tine. Repetitie multa, dupa buget. Astept cu interes top 12, 10, 7 sau 5 intrebari de interviu la Google si parerile mamelor candidatilor despre ele.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

// Comenteaza codul